Help de Roma kerken-Servië-Heart for the Nations

In het zuiden van Servië hebben de groepen Roma’s zwaar te lijden onder de Covid -19 pandemie. Vele Roma’s verdienen hun geld met seizoensarbeid in de agrarische sector. Dat gebeurt in de zomerperiode veelal in de omliggende landen. Doordat ze dit jaar vanwege de pandemie niet konden reizen is het inkomen van de meeste families tot een minimum gedaald. Ook krijgen de Roma’s geen steun van de overheid.

Via een netwerk van kerken hebben we als stichting contact met vijf Roma kerken in het Zuiden: in Leskovac, Prokuplje, Vranje, Vranjska en Niš . Het gaat hier om zo’n 750 families die de komende winterperiode geen reserves meer hebben. En zonder voedsel en brandhout komen te zitten.

In samenwerking met een aantal kerken van Relational Mission in Engeland houden we een speciale actie voor de aanschaf van voedselpakketten. Zo worden families ondersteund in de komende winterperiode. Een pakket kost €30, voldoende voor een maand eten voor één gezin. De pakketten bestaan uit de meest noodzakelijke dagelijkse boodschappen, zoals meel, olie, zout, rijst , pasta’s, vleeswaren en eieren.  Help mee en doneer nu !

 

  DONEER NU!

Doneren kan via de volgende linkhttps://heartforthenations.nl/steun-aan-roma-kerken-servie/